Tunnuspysäköinti Hämeenlinnassa

10.01.2017 Ajankohtaista

Hämeenlinnan kaupungin yhdyskuntalautakunta on päättänyt kaupunginvaltuuston hyväksymän pysäköintiohjelman mukaisesti ottaa käyttöön tunnuspysäköinnin Hämeenlinnassa. Tunnuspysäköinti otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2017 alusta. Ensimmäinen vaihe otetaan käyttöön 16.1.2017. Parhaillaan on käynnissä liikennemerkkien asentaminen.

Asukaspysäköintitunnuksen voi lunastaa jokainen keskustassa lupaehtojen liitekartassa rajatulla alueella asuva, jolla on voimassaoleva ajokortti ja joka ajoneuvorekisterin mukaan omistaa tai hallitsee tunnukseen merkittävää henkilö-, paketti- tai mopoautoa, moottoripyörää tai mönkijää. Yrityspysäköintitunnuksen voi lunastaa, jos yrityksen, elinkeinonharjoittajan tai julkisyhteisön toimipiste sijaitsee keskustassa lupaehtojen liitekartassa rajatulla alueella. Liitekartta on täällä.Tunnusta lunastettaessa tulee esittää ajokortti, ajoneuvon rekisteriote, todistus asumisesta keskusta-alueella (esim. viimeisin sähkölasku tai vakuutuslasku) tai todistus yrityksen toimipisteen sijainnista keskusta-alueella. Pysäköintitunnusten lunastaminen tapahtuu toimistoltamme.

Asukastunnuksen hinta on 186 euroa vuodessa ja 99,20 euroa puolessa vuodessa ja että yritystunnuksen hinta on 372 euroa vuodessa (hinnat sisältävät alv 24 %).

 
© 2019 Hämeenlinnan Pysäköinti Oy