Pööli

Pööli – uuden ajan pysäköinti- ja palvelulaitos

Hämeenlinnan asemanrannan pysäköintitalon julkisivu

Hämeenlinnan Asemanrantaan on avattu edistyksellinen pysäköinti- ja palvelulaitos Pööli (osoite: Varikonnimentie 3). Avajaisia vietettiin 15.10.2020.

Hyväntuulisen Pööli-nimen keksivät Asemanrannan Pilke tiedepäiväkoti Planeetan lapset. Lasten luovuutta heräteltiin kertomalla, että rakennukseen tulee viisi kerrosta ja 300 rappusta, mutta sen varsinaista käyttötarkoitusta ei paljastettu. Katso video nimen synnystä:

 

Vanajanveden rannalle parin vuoden aikana noussut uniikki Asemanrannan asuinalue laajentaa Hämeenlinnan keskustaa rautatieaseman suuntaan. Asemanrannan on arvioitu kasvavan lähivuosina yli tuhannen uuden asukkaan asuinalueeksi. Pööli vastaa jatkossa alueen nykyisiin ja tuleviin pysäköintitarpeisiin lyhytaikaisesta pysäköinnistä sopimus- ja velvoitepysäköintiin.

Pöölissä on yhteensä 600 autopaikkaa sekä liike- ja toimistotiloja. Lisäksi Pöölissä on autopesula, jossa on saatavilla autonpesu- ja renkaanvaihtopalvelut sekä renkaiden säilytys.
Pööli palvelee myös pyöräilijöitä läpi vuoden. Kaikissa tiloissa on 24/7 kameravartiointi.

Pöölin palvelut autoilijoille ja pyöräilijöille:

 • autopaikoitus (lyhyt- ja pitkäaikainen)
 • auton lämmitysmahdollisuus
 • auton hidaslatausmahdollisuus
 • auton peruslatausmahdollisuus
 • auton vesi- /ilmapiste
 • autopesula (pesulapalvelut, renkaiden vaihto, renkaiden säilytys, renkaiden myynti) Lue lisää pesulan palveluista tästä.
 • polkupyöräpysäköinti (kuukausisopimuksella)
 • polkupyörän itsehuoltopiste
 • lataus- ja säilytyskaappi pyöräilytarvikkeille sekä akuille
 • vuokravarasto

Kaikilla autopaikoilla on erillisveloituksella mahdollisuus auton moottorin lämmitykseen ja sähköauton ns. hitaaseen lataukseen. Peruslatausta varten on varustettu kuusi autopaikkaa. Auton lämmitys ja lataus toimivat eParking – mobiilisovelluksella. Lisätietoja eParking sovelluksesta.

Pysäköinnin hinnat ovat:

 • 1 € /alkava tunti
 • 12 €/vuorokausi
 • 85 € /kuukausi
 • 765 € /vuosi

Pöölissä on käytössä Moovy -sovellus, jonka autoilija lataa ensin puhelimeensa. Kun hän ajaa Pööliin, kamera tunnistaa auton rekisterikilven, puomi nousee automaattisesti ja pysäköinti käynnistyy. Ulos ajettaessa sama toistuu, puomi nousee ilman eri toimenpiteitä ja pysäköintitapahtuma päättyy. Autoilijan ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin ajaa sisään, pysäköidä haluamaansa ruutuun ja ajaa ulos. Pysäköintimaksu palvelumaksuineen veloitetaan jälkikäteen sovellukseen annetulta pankki- tai luottokortilta. Myös kuukausipysäköinti hoituu Moovy:n avulla. Tilattavan tuotteen löydät sovelluksen Kauppa -osiosta.  Jos sinulla on kuukausi- tai vuosikortti Pööliin ja käytät Moovy-mobiilisovellusta, muista poistaa sovelluksen Ajoneuvot-valikossa ”Kameratunnistus käytössä” ennen kuin saavut pysäköintitaloon. Jos et huomannut tehdä edellä mainittua kameratunnistuksen poistamista ennen pysäköintitaloon saapumista, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Pöölissä lyhytaikapysäköinnin voi maksaa myös yleisimmillä pankki- tai luottokorteilla ulosajopuomilla. Lyhytaikapysäköinnin voi maksaa myös automaattikassaan kolikoilla, seteleillä tai pankki- tai luottokortilla.

Saatavilla on myös ns. Open-kortteja, joissa on 50 €:lla (hinta 45 euroa) tai 100 €:lla (hinta 90 euroa) pysäköintirahaa. Kortti on voimassa niin kauan kuin kortille ladattu pysäköintiraha on käytetty loppuun. Veloitus kortilta on 1 € /alkava tunti.

Pöölissä pyörän saa turvalliseen säältä suojaisaan ja lukittuun pyöräparkkitilaan 10 €:n kuukausimaksulla. Myös pyöräparkin voi varata Moovy -sovelluksella. Pyöräilyvarusteille voi vuokrata lukollisen säilytyskaapin 5 €:n kuukausimaksulla. Kaapissa on mahdollista ladata sähköpyörän akkua.

Pöölin vuokravarastot ovat 2 – 3,5 neliön varastokoppeja lämpimässä lukitussa tilassa. Kuukausivuokrat ovat alkaen 24 € /kuukausi.

 
© 2024 Hämeenlinnan Pysäköinti Oy