Pysäköinti Hämeenlinnassa

Kaivoparkki_medium_0024

Hämeenlinnassa on tarjolla monia eri vaihtoehtoja pysäköintiin. Keskustassa pysäköinti on valtaosin maksullista arkena kello 8–18 ja lauantaina kello 8–16. Pysäköintitaksa on 1,60 €/tunti.

Tunnuspysäköinti otettiin käyttöön vaiheittain vuoden 2017 alusta. Asukaspysäköintitunnuksen voi lunastaa jokainen keskustassa lupaehtojen liitekartassa rajatulla alueella asuva, jolla on voimassaoleva ajokortti ja joka ajoneuvorekisterin mukaan omistaa tai hallitsee tunnukseen merkittävää henkilö-, paketti- tai mopoautoa, moottoripyörää tai mönkijää. Yrityspysäköintitunnuksen voi lunastaa, jos yrityksen, elinkeinonharjoittajan tai julkisyhteisön toimipiste sijaitsee keskustassa lupaehtojen liitekartassa rajatulla alueella. Kartta on näkyvissä täällä: tunnuspysakointi_kartta Tunnusta lunastettaessa tulee esittää ajokortti, ajoneuvon rekisteriote, todistus asumisesta keskusta-alueella (esim. viimeisin sähkölasku tai vakuutuslasku) tai todistus yrityksen toimipisteen sijainnista keskusta-alueella. Asukaspysäköintitunnuksen vuosihinta on 186 € (sis. alv) ja puolenvuoden tunnuksen hinta on 99,20 € (sis. alv). Yrityspysäköintitunnuksen vuosihinta on 372 € (sis. alv) ja puolen vuoden tunnuksen hinta on 198,40 € (sis. alv).

Hämeenlinnassa voidaan pysäköintimaksu suorittaa ennakolta lunastamalla pysäköintilupa. Pysäköintilupa oikeuttaa pysäköimään kaupungin sekä maksullisilla että pysäköintikiekon käyttöä oikeuttavilla yleisillä pysäköintipaikoilla pysäköintipaikkakohtaisesta aikarajoituksesta riippumatta enintään neljä (4) tuntia kerrallaan. Lupa ei ole voimassa Hämeensaaren eikä Hämeenkujan P-alueilla. HUOM: Myös maksullisella pysäköintipaikalla on pysäköinnin alkamisaika osoitettava pysäköintikiekolla. Lupatunnus sisältää Hämeenlinnan tunnuksella olevan pysäköintikiekon. Ajoneuvoa pysäköitäessä on noudatettava pysäköintikiekon käyttämisestä annettuja säädöksiä.Pysäköintiluvan voi lunastaa yhdeksi (1) kuukaudeksi hintaan 120 € (sis. alv 24 %) ja kuudeksi (6) kuukaudeksi hintaan 600 € (sis. alv 24 %). Pysäköintiluvan voimassaoloaika kirjataan numeroituun lupatunnukseen.

Pysäköintivirhemaksuista vastaa Hämeenlinnan kaupungin pysäköinninvalvonta puh. 03-621 2568.

Hämeenlinnan kaupungin pysäköintisivut löytyvät tästä.

Pysäköintitalot Kaivoparkki ja Keinuparkki palvelevat asiakkaita ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Pysäköintitaksa pysäköintitaloissa on 1 €/alkava tunti.

 
© 2019 Hämeenlinnan Pysäköinti Oy