Pysäköinti Hämeenlinnassa

Kaivoparkki_medium_0024

Hämeenlinnassa on tarjolla monia eri vaihtoehtoja pysäköintiin.

Katupysäköinti:

Keskustassa pysäköinti on valtaosin maksullista arkena kello 8–18 ja lauantaina kello 8–16. Pysäköintitaksa on 2 €/tunti.

Tunnuspysäköinti asukkaille ja yrityksille:

Asukaspysäköintitunnuksen voi lunastaa jokainen lupaehtojen liitekartassa rajatulla alueella asuva, joka ajoneuvorekisterin mukaan omistaa tai hallitsee tunnukseen merkittävää henkilö-, paketti- tai mopoautoa, moottoripyörää tai mönkijää. Yrityspysäköintitunnuksen voi lunastaa, jos yrityksen, elinkeinonharjoittajan tai julkisyhteisön toimipiste sijaitsee lupaehtojen liitekartassa rajatulla alueella. Kartta on näkyvissä täällä: Tunnuspysäköintialueet . Myönnetyllä tunnuksella voi pysäköidä sillä alueella, johon tunnus on kohdistettu, joko A-alueella tai B-alueella. Asukaspysäköintitunnuksen vuosihinta on 190 € (sis. alv) ja puolenvuoden tunnuksen hinta on 100 € (sis. alv). Yrityspysäköintitunnuksen vuosihinta on 370 € (sis. alv) ja puolen vuoden tunnuksen hinta on 200 € (sis. alv). Lisätietoja tunnuspysäköinnistä on Tunnuspysäköinnin sivuilla

Pysäköintilupakiekko:

Hämeenlinnassa voidaan pysäköintimaksu suorittaa ennakolta lunastamalla pysäköintikiekon. Pysäköintikiekko oikeuttaa pysäköimään kaupungin sekä maksullisilla että pysäköintikiekon käyttöä oikeuttavilla yleisillä pysäköintipaikoilla pysäköintipaikkakohtaisesta aikarajoituksesta riippumatta enintään neljä (4) tuntia kerrallaan. Kiekko ei ole voimassa Hämeensaaren, Hämeenkujan eikä uudella Rataparkin P-alueilla. Lupakiekko ei ole voimassa myöskään Verkatehtaan, Terveyskeskuksen eikä Kanta-Hämeen Keskussairaalan P- alueilla. HUOM: Myös maksullisella pysäköintipaikalla on pysäköinnin alkamisaika osoitettava pysäköintikiekolla.  Ajoneuvoa pysäköitäessä on noudatettava pysäköintikiekon käyttämisestä annettuja säädöksiä. Pysäköintikiekon voi lunastaa yhdeksi (1) kuukaudeksi hintaan 150 € (sis. alv 24 %) ja kuudeksi (6) kuukaudeksi hintaan 700 € (sis. alv 24 %). Pysäköintiluvan voimassaoloaika kirjataan numeroituun kiekkoon.

Pysäköintitalot:

Pysäköintitalot Kaivoparkki, Keinuparkki ja Pööli palvelevat asiakkaita ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Pysäköintitaksa pysäköintitaloissa on 1 €/alkava tunti. Pidempiaikaisempaan pysäköintiin on mahdollista tehdä kuukausiveloitteinen- tai vuosipysäköintisopimus. Lisätietoja pysäköintitaloista Kaivoparkin, Keinuparkin ja Pöölin sivuilta

Pysäköintialueet:

Maksullisia pysäköintialueita ovat Hämeensaari, Hämeenkuja, Vanajantie, Rataparkki, Varikkoparkki sekä Asemantaka. Lisätietoja hinnoista ja maksullisuusajoista on pysäköintialueiden sivuilla.

Pysäköintivirhemaksut:

Pysäköintivirhemaksuista vastaa Hämeenlinnan kaupungin pysäköinninvalvonta puh. 03-621 2568.

Hämeenlinnan kaupungin pysäköintisivut löytyvät tästä.

Esteettömyys:

Kaivoparkissa ja Keinuparkissa sopimuspysäköitsijällä on mahdollisuus puomin automaattiseen avautumiseen Rfid -tunnisteen avulla.  Kaikissa pysäköintitaloissamme sopimuspysäköitsijällä on mahdollisuus puomin automaattiseen avautumiseen Moovy:n avulla. Pysäköintitaloissa lyhytaikapysäköinnin voi maksaa Moovylla, jolloin käyntiä automaattikassalla ei tarvita. Pöölissä lyhytaikapysäköinnin voi maksaa myös pankki- tai luottokortilla ulosajon yhteydessä puomilaitteistoon. Liikuntarajoitteisille tarkoitetut pysäköintiruudut sijaisevat lähellä pysäköintitalojen sisäänkäyntejä ja hissillisiä porraskäytäviä. Automaattisesti avautuvat ovet helpottavat pysäköintitaloissa liikkumista. Pysäköintialueillamme on käytössä monia mobiilimaksutapoja, joilla voi maksaa pysäköintimaksun.

 

 

 
© 2024 Hämeenlinnan Pysäköinti Oy