Pysäköinti Hämeenlinnassa

Kaivoparkki_medium_0024

Hämeenlinnassa on tarjolla monia eri vaihtoehtoja pysäköintiin. Keskustassa pysäköinti on valtaosin maksullista arkena kello 8–18 ja lauantaina kello 8–16. Pysäköintitaksa on 2 €/tunti.

Tunnuspysäköinti otettiin käyttöön vaiheittain vuoden 2017 alusta. Asukaspysäköintitunnuksen voi lunastaa jokainen lupaehtojen liitekartassa rajatulla alueella asuva, joka ajoneuvorekisterin mukaan omistaa tai hallitsee tunnukseen merkittävää henkilö-, paketti- tai mopoautoa, moottoripyörää tai mönkijää. Yrityspysäköintitunnuksen voi lunastaa, jos yrityksen, elinkeinonharjoittajan tai julkisyhteisön toimipiste sijaitsee lupaehtojen liitekartassa rajatulla alueella. Kartta on näkyvissä täällä: Tunnuspysäköintialueet . Myönnetyllä luvalla voi pysäköidä sillä alueella, johon lupa on kohdistettu, joko A-alueella tai B-alueella. Tunnusta lunastettaessa tulee esittää ajoneuvon rekisteriote, todistus asumisesta lupaehtojen mukaisella alueella (esim. viimeisin sähkölasku tai vakuutuslasku) tai todistus yrityksen toimipisteen sijainnista lupaehtojen mukaisella alueella. Asukaspysäköintitunnuksen vuosihinta on 190 € (sis. alv) ja puolenvuoden tunnuksen hinta on 100 € (sis. alv). Yrityspysäköintitunnuksen vuosihinta on 370 € (sis. alv) ja puolen vuoden tunnuksen hinta on 200 € (sis. alv). Tunnukset lunastetaan toimistoltamme.

Hämeenlinnassa voidaan pysäköintimaksu suorittaa ennakolta lunastamalla pysäköintikiekon. Pysäköintikiekko oikeuttaa pysäköimään kaupungin sekä maksullisilla että pysäköintikiekon käyttöä oikeuttavilla yleisillä pysäköintipaikoilla pysäköintipaikkakohtaisesta aikarajoituksesta riippumatta enintään neljä (4) tuntia kerrallaan. Kiekko ei ole voimassa Hämeensaaren, Hämeenkujan eikä uudella Rataparkin P-alueilla. Lupakiekko ei ole voimassa myöskään Verkatehtaan, Terveyskeskuksen eikä Kanta-Hämeen Keskussairaalan P- alueilla. HUOM: Myös maksullisella pysäköintipaikalla on pysäköinnin alkamisaika osoitettava pysäköintikiekolla.  Ajoneuvoa pysäköitäessä on noudatettava pysäköintikiekon käyttämisestä annettuja säädöksiä. Pysäköintikiekon voi lunastaa yhdeksi (1) kuukaudeksi hintaan 150 € (sis. alv 24 %) ja kuudeksi (6) kuukaudeksi hintaan 700 € (sis. alv 24 %). Pysäköintiluvan voimassaoloaika kirjataan numeroituun kiekkoon.

Pysäköintivirhemaksuista vastaa Hämeenlinnan kaupungin pysäköinninvalvonta puh. 03-621 2568.

Hämeenlinnan kaupungin pysäköintisivut löytyvät tästä.

Pysäköintitalot Kaivoparkki, Keinuparkki ja Pööli palvelevat asiakkaita ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Pysäköintitaksa pysäköintitaloissa on 1 €/alkava tunti.

Muutoksia Aseman seudun pysäköintiin:

Aseman seudun pysäköintimuutokset toteutetaan maastoon vaiheittain niin, että lokakuun loppuun mennessä kaikki uusien pysäköintijärjestelyjen mukaiset merkit ovat maastossa. Karttakuvassa alue A:n, eli Asemantaustan pysäköintijärjestelyjen mukaiset merkkimuutokset toteutetaan viikon 38 aikana. Asemantaustan alueen valmistuttua siirrytään asentamaan merkkejä järjestyksessä B, C ja D alueet. Kaikki uusia pysäköintijärjestelyjä osoittavat merkit on asennettu maastoon lokakuun loppuun mennessä. Pysäköintimuutokset tulevat voimaan välittömästi kun uudet merkit on asennettu, joten kannattaa aina tarkistaa alueen liikennemerkit.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rataparkin P-alue

Merkkimuutosten myötä karttakuvassa C-alueella olevat pitkäaikaispysäköintialueet Pikkujärventien ja Hilpi Kummilan tien varressa muuttuvat maksullisiksi. Alueille on tulossa lokakuun aikana uusia pysäköintiautomaatteja rautatieaseman eteläpäädyssä sijaitsevalle pysäköintialueelle ja Hilpi Kummilan tien varressa olevalle pysäköintialueelle. Lisäksi pysäköinnistä voi maksaa käytössä olevilla mobiilisovelluksilla Easypark, Parkman, Moovy, eParking.

Pikkujärventien ja Hilpi Kummilan tien varressa olevien pitkäaikaispysäköintialueiden pysäköintihinnat ovat voimassa heti kun merkkimuutokset alueilla on saatu valmiiksi.

Hinnat ovat:

 • 1 €/ tunti
 • 5 € / päivä
 • 15 € / viikko
 • 30 € / 30 vrk

Hämeenkujan P-alue

Hämeenkujan maksullisella pysäköintialueella pysäköinnin tuntihinta on hinnoiteltu kadunvarsipysäköinnin mukaan. Päivän, viikon ja 30 vrk pysäköintiä voi ostaa vain mobiilisovelluksella.

Hämeenkujan pysäköintihinnat:

 • 2 € /tunti
 • 6 € /päivä
 •  18 € /viikko
 • 45 € /30vrk

Rautatienkadun ja Tuomelankadun kulmauksen P-alue

Asemantakana Rautatienkadun ja Tuomelankadun kulmassa sijaitseva pysäköintialue muuttuu myös maksulliseksi. Pysäköinnin hinta on 1 € / alkava tunti tai 6 € / päivä. Automaattia ei alueelle tule vaan pysäköinti maksetaan mobiilisovelluksen kautta.

Asema-aukio ja Kiistalantie muuttuvat maksulliseksi

Asema-aukion pysäköinti sekä kadunvarsipysäköinti Kiistalantien varressa muuttuvat maksullisiksi. Alueen maksullinen kadunvarsipysäköinti noudattaa samaa hinnoittelua Hämeenlinnan muiden maksullisten kadunvarsipysäköintipaikkojen kanssa.

Kadunvarsipysäköinnin hinnat:

 • 2 €/tunti
 • kuukauden lupakiekko 150 €
 • ½-vuoden lupakiekko 700 €

Aseman seudun aikarajoitettu pysäköinti

Asemantaustan kadunvarsipysäköinnin aikarajoitus on voimassa arkisin klo 8 – 18 ja lauantaisin 8 – 16, jolloin kadunvarsipaikoille saa pysäköidä korkeintaan neljäksi tunniksi kerrallaan. Osalla alueen kaduista pysäköinti kielletään kokonaan.

Paavo Cajanderin kadun ja Hämeentien pysäköinnin tunnin aikarajoitus on voimassa arkisin klo 8 – 18 ja lauantaisin klo 8 – 16. Aikarajoitus ei koske asukas- ja yritystunnuspysäköintiä. Rautatieaseman edessä ja eteläpäädyssä on saattoliikenteelle puolentunnin aikarajoitetut paikat.

Tunnin aikarajoituksella olevia paikkoja on myös Keinusaaren alueella. Keinusaaren aikarajoitus on voimassa arkisin klo 8 – 18 ja lauantaisin klo 8 – 16.

Uudella Asemanrannan alueella kadunvarsipysäköinnin pysäköintiaika on rajattu aina puoleen tuntiin.

Asukas- ja yrityspysäköintitunnukset

Asukas- ja yrityspysäköintitunnuksella voi pysäköidä rajattomasti Hämeentien, Paavo Cajanderin kadun ja Kiistalantien kadunvarsipaikoilla.

Pööli

Pysäköintitalo Pööli avattiin asiakkaiden käyttöön lokakuussa. Pöölissä on yhteensä 600 autopaikkaa ja tila polkupyörien pysäköinnille.

Pöölin pysäköintihinnat:

 • tuntipysäköinti 1 € /alkava tunti
 • kuukausipysäköinti 82 € /kk
 • vuosipysäköinti 726 € /vuosi
 • polkupyöräpysäköinti 10 € /kk
 • polkupyöräpysäköinti + lokero 15 € /kk

Keinuparkki

Pysäköintitalo Keinuparkissa on paikat 268 autolle.

Keinuparkin pysäköintihinnat:

 • Tuntipysäköinti: 1 €/alkava tunti
 • Kuukausipysäköinti 24h: 82 € /kk
 • Kuukausipysäköinti ma – pe 17- 08, la – su 24h: hinta 25 € /kk
 • Vuosipysäköinti: 726 € /vuosi

Esteettömyys

Kaivoparkissa ja Keinuparkissa sopimuspysäköitsijällä on mahdollisuus puomin automaattiseen avautumiseen Rfid -tunnisteen avulla. Pöölissä sopimuspysäköitsijällä on mahdollisuus puomin automaattiseen avautumiseen Moovy:n avulla. Pöölissä lyhytaikapysäköinnin voi maksaa Moovylla, jolloin käyntiä automaattikassalla ei tarvita. Pöölissä lyhytaikapysäköinnin voi maksaa myös pankki- tai luottokortilla ulosajon yhteydessä puomilaitteistoon. Liikuntarajoitteisille tarkoitetut pysäköintiruudut sijaisevat lähellä pysäköintitalojen sisäänkäyntejä ja hissillisiä porraskäytäviä. Automaattisesti avautuvat ovet helpottavat pysäköintitaloissa liikkumista.

Pysäköintialueillamme on käytössä monia mobiilimaksutapoja, joilla voi maksaa pysäköintimaksun.

 

 

 
© 2021 Hämeenlinnan Pysäköinti Oy