Pysäköintialueet

Hämeenlinnan Pysäköinti Oy operoi Hämeensaaren, Hämeenkujan, Vanajantie 14:n, Asemantaan, Varikkoparkin ja Rataparkin pysäköintialueita.

Hämeensaari:

Hinnasto:
1 tunti 1 €
1 vrk (24 h) 6 €
1 vk (7 vrk) 18 €
1 kk (30 vrk) 45 €

Pysäköinnin maksullisuusajat:
ark. 8 – 18
la. 8 – 16

Rataparkki:

Hinnasto:
1 tunti 1 €
1 vrk (24 h) 6 €
1 vk (7 vrk) 18 €
1 kk (30 vrk) 45 €

Autoilija jonka kotikunta on Hämeenlinna voi ostaa  50 €:lla pysäköintiluvan Rataparkkiin. Vuonna 2023 ostetut pysäköintiluvat ovat voimassa 31.12.2023 asti. Pysäköintiluvat ovat ostettavissa vain eParking:in nettisivuilta https://eparking.fi tai mobiiliapplikaatiosta. Järjestelmä tarkistaa luvan ostamisen yhteydessä ostajan kotikunnan.  Pysäköintilupa on digitaalinen lupa, jonka voimassaolon pysäköinninvalvonta tarkistaa omalla laitteistollaan. Lupa ei takaa pysäköintipaikkaa ja on voimassa vain Rataparkin pysäköintialueella.

Pysäköinnin maksullisuusajat:
ark. 8 – 18
la. 8 – 16

Hämeenkuja:

Hämeenkujan P-alueella tuntihinta on 2 €/tunti. Pidempiaikainen pysäköinti on mahdollista ostaa mobiilisovelluksella. Maksullisuusaika on ma-pe 8-18, la 8-16.

Asemantaka:

Asemantaan P-alueella tuntihinta on 1 €/tunti ja päivämaksu on 6 €. Pysäköinti on mahdollista ostaa mobiilisovelluksella. Maksullisuusaika on ma-pe 8-18, la 8-16.

Varikkoparkki:

Varikkoparkin P-alueella tuntihinta on 2 €/tunti ja vuorokausi 10 €/vuorokausi. Pysäköinti on mahdollista ostaa mobiilisovelluksella. Maksullisuusaika ma-pe 8-18, la 8-16.

Vanajantie 14:

Hinnasto:
1 tunti 1 €
1 vrk (24 h) 6 €
1 vk (7 vrk) 18 €
1 kk (30 vrk) 45 €

Pysäköinti on mahdollista ostaa mobiilisovelluksella. Pysäköinti on maksullista maanantaista sunnuntaihin 8:00 – 20:00.

Huom:

  • Pysäköinti ostetaan pysäköintialueella sijaitsevasta automaatista.
  • Hämeensaaressa ja Rataparkissa automaatit toimivat kolikoilla sekä tavallisimmilla pankki- ja luottokorteilla. Maksaminen Easypark, Parkman, eParking ja Moovy mobiilisovelluksilla on myös käytössä. Hämeenkujalla maksutavat ovat kolikot sekä Easypark, Parkman, eParking ja Moovy mobiilisovellukset. Asemantakana maksutapana on mobiilisovellukset.
  • Pysäköintialueella ei ole merkittyjä paikkoja. Pysäköinti suoritetaan aina vapaana olevalle paikalle.
  • Emme korvaa pitkäaikaispysäköijille toisen auton virheellisestä pysäköinnistä aiheutuvaa haittaa.
  • Pysäköintialueita valvoo Hämeenlinnan kaupungin julkinen pysäköinninvalvonta.
  • Virheellisestä pysäköinnistä seuraa pysäköintivirhemaksu, jonka suuruus Hämeenlinnassa on 50 €.

Pysäköintilipuke on voimassa ainoastaan sillä alueella, josta se on ostettu.

Kaikissa lipukeautomaateissa on ohjetaulu. Vasemmassa laidassa ilmoitetaan lipukeautomaatin sijainti, pysäköinnin maksullisuusaika, maksimipysäköintiaika sekä pysäköintimaksu. Ohjetaulusta löydät myös yhteystiedot ongelmatilanteisiin ja vikailmoituksiin. Lipukeautomaatin näyttö opastaa sinua pysäköintimaksutilanteessa ja kertoo, mitä seuraavaksi tulee tehdä. Lepotilassa näyttö ilmoittaa kellonajan ja pyytää suorittamaan maksun.

 

 
© 2023 Hämeenlinnan Pysäköinti Oy