Pendelijöitsijöiden toiveita on kuultu, asemanseudun pysäköintihinnoittelua tarkistetaan

18.03.2021 Ajankohtaista

Hämeenlinnan Pysäköinti Oy on päättänyt yhdessä Hämeenlinnan kaupungin kanssa tarkistaa asemanseudun pysäköintituotteiden hinnoittelua. Rautatieaseman seudun pysäköinnin hinnoittelu on herättänyt runsaasti keskustelua erityisesti pendelöitsijöiden keskuudessa.

Viipurintien eteläpuolella, Pikkujärventien ja Hilpi Kummilan tien varressa olevan Rataparkin hintoja tiputetaan huhtikuun alusta lähtien. Kuukausipysäköinnin (30 päivää) hintaa tiputetaan 30 euroon eli pysäköinti maksaa jatkossa yhden euron päivässä. Myös Rataparkin päivä- ja viikkohintoja alennetaan. Kuukausi-, viikko- ja päiväpysäköintiä alueella voi ostaa automaatista tai mobiilisovelluksista. Hiekkakentällä oleva Rataparkki on käytettävissä toistaiseksi, mutta pysyvä ratkaisu se ei ole. Alue on VR:n omistama toimistotalotontti.

  • Asemanseudun hinnoittelu on herättänyt paljon keskustelua ja etenkin pendelöitsijät ovat vaatineet rautatieasemalle kohtuuhintaista pysäköintiä ja nyt Rataparkin hinnoittelua päätettiin kaupungin pysäköintityöryhmässä laskea kolmanneksella, Hämeenlinnan Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Ari Mielty kertoo.

Pööli kiinnostaa

Asemanrannan Pysäköintilaitos Pööli on runsaasta keskustelusta huolimatta otettu pendelöitsijöiden osalta kohtuullisen hyvin vastaan viiden ensimmäisen toimintakuukauden aikana. Koronan vaikutuksesta huolimatta Pöölissä on nyt noin 60 kuukausi-/vuosisopimusta pendelöitsijöillä.

Asemanseudun hinnoittelun muutoksen yhteydessä myös Pöölin hinnoittelua tarkistetaan päivähinnan osalta. Vuorokauden pysäköinnin hintaa pudotetaan 10 euroon 12 eurosta.

Hämeenlinnan Pysäköinti on tarjonnut aikaisemminkin kaikkiin pysäköintilaitoksiinsa Open –korttia. Open –kortin voi ostaa tai tilata Hämeenlinnan Pysäköinnin toimistolta. Open –kortti maksaa 75 euroa ja sillä saa sadalla eurolla pysäköintiä Hämeenlinnan pysäköintilaitoksissa.

Open –kortti on esimerkiksi kerran viikossa pendelöivälle erinomainen vaihtoehto. Käytännössä sillä saa jatkossa vuorokauden pysäköinnin Pöölissä 7,50 eurolla. Pöölissä pysäköitsijällä on myös käytettävissä erilaisia palveluja, kuten esimerkiksi sähköpistokkeet auton lämmitykseen tai lataukseen ja autopesula, Mielty muistuttaa.

 
© 2024 Hämeenlinnan Pysäköinti Oy